Gay Pride mag doorgaan van rechter

De Gay Pride mag doorgaan van de rechter. Alle bezwaren van bewoners zijn afgewezen.

Toezeggingen 
De bewoners van de binnenstad, verenigd in Wijkcentrum d'Oude Stadt, waren de afgelopen weken in gesprek geweest met de burgemeester. Van der Laan heeft toen enkele toezeggingen gedaan om de overlast te beperken, maar dat bleek niet genoeg voor de bewoners. Ze besloten naar de rechter te stappen.

Lees ook: Binnenstadbewoners: 'Meer handhaving, plasplekken en spreiding Gay Pride'

Los van de drukte en het feit dat het te lang zou duren vinden de bewoners de geluidsnormen veel te hoog, ze vrezen avond na avond niet te kunnen slapen door alle herrie. Overigens zijn er ook bewoners van de binnenstad die juist wel genieten van alle activiteiten rondom de Gay Pride.

Lees ook: Bewoners Prinsengracht zijn gezeur over overlast door Gay Pride beu: 'Desastreus als klagers gelijk krijgen'

De advocaat van de gemeente gaf tijdens de zaak dinsdag aan dat het afkoel-uur op diverse locaties al is geschrapt, er veel meer gehandhaafd zal worden en de klachtenlijn van de gemeente ook in het weekend gewoon bereikbaar zal zijn. Bovendien zal er extra veel worden schoongemaakt en komen er extra plaszuilen. De rechter vroeg tijdens de zitting nog of er mogelijkheid was voor beide partijen om er alsnog samen uit te komen, maar die ruimte ontbrak.

Uitspraak
De rechter liet donderdag tijdens de uitspraak weten dat Van der Laan voldoende gemotiveerd heeft waarom deze DB's nodig zijn. Ook heeft de burgemeester voldoende gemotiveerd waarom de Gay Pride in het centrum moet worden gehouden. Ook was de rechter tevreden over de uitleg van de openingstijden van de bars. Alle bezwaren van de bewoners zijn door de rechter van tafel geveegd. Het doorgaan van de Gay Pride is een flinke opsteker voor de gemeente. 

 

test test van Bart en van Geertttt

Het laatste nieuws